Ad image
Berke Sönmez
Berke Sönmez - Deputy Editor
5 Dk Okuma Süresi

God of War Ragnarok, bizleri oyun dünyasının büyük abisi Kratos ile 9 Kasım’da yeniden buluşturacak. Oyunun 7 Ekim 2022 tarihinde de Gold Statüsüne (Geliştirilme Sürecinin tamamlanması) ulaştığının açıklanması ile birlikte Santa Monica “Acaba ertelenecek mi” sorusuna da ayakları yere sağlam basan bir cevap vermiş oldu.

Ragnarok her ne kadar 2018’de çıkış yapmış olan oyuna ait temeller üzerine inşa edilecek olsa da bizlerin ilgisini yeni içerikler ve farklı kilit yönleri ile çekmeye çalışacaktır. Ragnarok’un çıkmasına bir aydan daha kısa bir süre kalmışken gelin 2018’den ayrılan 10 farklı yönünü ele alalım.

1- FARKLI BİR YÖNETMEN

god of war ragnarok

2018 yapımının yönetmen koltuğundaki isim olan Cory Barlog bu yapımda yönetmen koltuğunu God of War serisi ile etle tırnak gibi olan Eric Williams’a devretmiş. Kendisi ise bir yandan Ragnarok’ta geliştirici olarak görev alıp bir yandan da SIE Santa Monica’nın daha ismini bilmediğimiz yeni oyunu için yönetmen koltuğunda oturmakta.

2- DOKUZLAR GÖLÜ

god of war ragnarok 2

Zaman olarak 2018 yapımının 3 yıl sonrasında geçecek olan Ragnarok’ta bir önceki oyunda merkez olarak bulunan Dokuzlar Gölü, Ragnarok alameti olan Fimbulwinter nedeniyle buz tutmuş durumda. Bu da ulaşım için tekne kullanmayı sanıyorum ki imkansız kılıyor olmalı. 2018 yapımı yer yer alçalan ve yükselen su seviyesi ile keşfedilecek yeni yerleri açığa çıkarmıştı. Bakalım donmuş olması bu durumu nasıl değiştirecek.

3- DİYARLAR

ragnarok 1

İskandinav coğrafyası 9 adet farklı eşsiz diyara sahip olsa da 2018 yapımı bizlere sadece 6 tanesini deneyim etme fırsatı sunmuştu. Kalan 3 diyarımız bu oyunda ulaşılabilir olacaktır. Bunlar Aesir diyarı olan Asgard, Vanir diyarı Vanaheim ve cücelere ev sahipliği yapan diyar Svartalfheim. Ayrıca diyarları buz ile kaplayan Fimbulwinter‘ın da her bir diyara farklı bir etkisinin olacağı verilen demeçlerde açıklanmıştı.

4- ATREUS

aterus

Bizim Atreus namı değer “BOY!” geçen yıllar dolayısıyla biraz büyümüş olacak. Bu yıllar ona tecrübe kazandırmış olacaktır ki olgunlaşmanın onu daha zeki ve kabiliyetli hale getireceği ortada. Paylaşılan görüntüler sonrası kendine sorumluluklar aşılayan Atreus’un Kratos ile olan ilişkisi de farklı bir hale gelecektir. Kratos’un gözünde hala toy bir “BOY!” olan Atreus, bir yandan da Loki olduğu gerçeği ile mücadele etmeye çalışan genç bir Atreus…

5- FREYA

ragnarok 1 1

Ormandaki bir yabancı olarak tanıdığız ve zamanla bir dost olduğunu söyleyebileceğimiz Freya bu yapımda bizlerle karşı karşıya gelecek ve intikam kollayacaktır, neden mi peki? Kratos’un biricik oğlu Baldur’u öldürmesinden dolayı Kratos’a oldukça sinirli olduğunu görmüştük. Ragnarok serüvenimizde karşımıza çıkacak ve Kratos’u öldürmeyi deneyerek bizlere zorlu mücadeleler yaşatacaktır. Lakin bu ikilinin geçmişini de göz önünde bulundurunca ortak çıkarları için müttefik olabilecekleri de ihtimaller dahilinde.

6- MOBİLİTE

god of war ragnarok 123

Kratos 1000’lerce yıl yaşamış olsa da zaman ona bile hala bir şeyler öğretebiliyor demek ki. Kratos artık Kaos’un Kılıçlarını sadece düşmanlarını kesip biçmek için kullanmıyor. Kılıçları yüksek noktalara veya uzak noktalara hızlı geçişler yapmak veya atılımlar sağlamak için kullanabiliriz. Bunun oyundaki mobiliteyi oldukça farklı bir boyuta sağlayacağı aşikar. Her ne kadar kılıçlarımızı düşmanlarımızın kanı ile bulamak çok zevkli olsa da artık bundan farklı işlevlerde de kullanabilecek olmak güzel olacak.

7- DÜŞMANLAR

god of war ragnarok dusman

2018’de Game of The Year seçilse de oldukça eleştirilen bir kısım vardı, o da düşman çeşitliliği. SIE Santa Monica bu sene de ödülü kaptırmak istemiyor olmalı ki bu konunun üstüne gitmişler. Yayınlanan görüntülerde klasik düşmanların yanında farklı düşman çeşitlerini gözlemlemek de mümkündü.

8- KALKANLAR

god of war ragnarok image 1525 1

Bir önceki yapımda çok temelde bir kullanımı olan yanı sıra da kozmetik olarak öne çıkan ve kişiselleştirebileceğimiz bir ekipmandı. Ragnarok’un temel yapıları ileri taşıması ile kalkanda nasibini almış olacak ve savaşlarda farklı kullanımlara sahip varyasyonlarla bizlerin karşısına çıkacak. Kalkanınızı serüveniniz boyunca oynanış tipinize göre seçmenizde fayda var.

9- OYUN SÜRESİ

Tom Henderson’ın paylaştığı rapora göre Ragnarok 3.5 saati sinematik içeren 20 saat civarı bir ana hikaye 20 saat civarı da yan etkinlik toplamda 40 saat sunacak bizlere. Bu sayılar bir önceki yapımın ana hikayesi ile neredeyse aynı sayılır. Lakin, yan içerik kısmında bizleri 10 saatlik bir içerik daha beklemekte.

God of War Ragnarok Hikaye Fragmanı:

10- ERİŞİLEBİLİRLİK SEÇENEKLERİ

Özellikle PlayStation 5 sahipleri için önemli bir kısma geldik: Erişilebilirlik. Sony’nin büyük markalarını PC’ye getirmeye devam edeceği de göz önünde bulundurulunca erişilebilirlik konusunda bizlere öncekinden daha fazla seçenek bırakmakta.

ayarlar ragnarok
God of War Ragnarok erişilebilirlik seçeneklerinden bir kesit
Bu makaleyi paylaş
Deputy Editor
Takip et
"Praise The Sun"
2 yorum
    • Merhabalar; bildiğim, okuduğum ve kontrol ettiğim kadarıyla Cory Barlog oyun süresine dair herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı. Oyun süresine dair edindiğimiz bilgiler sitede paylaşmış olduğumuz başka bir haberin konu aldığı sızıntılar üzerine. Ve bu sızıntılar 20 saati ana hikaye 20 saati de yan etkinlikler ile ortalama 40 saat olduğu yönünde. Lakin bu bilgiyi edindiğiniz kaynağı paylaşırsanız seve seve incelemek isterim 🙂 İyi günler dilerim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir