Muratcan Ös
Muratcan Ös - Genel Yayın Yönetmeni
5 Dk Okuma Süresi

Türk yapımı indie’lerin adlarını sıkça duyduğumuz bugünlerde, ilgimizi çeken ve ilgiden de öte inceleme için biz MisteRNOOB ekibini heveslendiren oyunlardan biri de Saint and Sinners oldu. threeW stüdyosu tarafından geliştirilen ve halen daha erken erişimde olan Saint and Sinners, yaklaşık olarak bir sene boyunca daha tam sürüme geçiş yapmayacak.

Özünde çok oyunculu bir aksiyon oyunu olan ve Karanlık Ortaçağ’da geçen Saint and Sinners’ta, isimden de anlaşılabileceği üzere Azizler ve Günahkarlar adında iki farklı grup bulunur. Oyuncular, şayet Aziz ise birtakım minigame’lerden oluşmuş görevleri yaparak Günahkarı bulmaya, şayet bir Günahkar ise oyunda bir Aziz kalana dek diğerlerini öldürmeye çalışır. Gerek oyunun amacı gerekse oynanışı olarak muadili Among Us ile kıyaslansa da Among Us’tan farklı olan yönleri de mevcut.

Öncelikle Saint and Sinners, Among Us’ın 2D halinden sıyrılıp, Ortaçağ karanlığını 3D olarak yansıtan bir oyun. Özellikle kemik bir arkadaş grubunuz varsa ve Among Us dışında farklı tatlar arıyorsanız, bu oyunu sevmeniz muhtemel. Günahkarı bulmak için yapmanız gereken mini game tadındaki görevler fena tasarlanmamış ve oyuncunun da görevi benimsemesi açısından basitliğe kaçılmamış.

Çok ağamlı şahamlı grafikleri yok elbette oyunun, ancak ekstra bir özen gösterildiği ortada. Bu durum da hem oyunun, karanlık atmosferine rağmen tatlı gözükmesini ve oyuncunun daha kolay ısınmasını sağlıyor. Zaten bu tarz bir oyun için grafikler konusunda çok yüksek beklentiler içine girmek hata olurdu.

Harita ve çevre detayları, bu tarz bir oyun için yeterli ve detaylı düzenlenmiş. Bir oyuncu olarak dolu bir haritada gezdiğinizi hissediyorsunuz. Oyun fiyatı da makul tutulmuş, 12.50 TL fiyatının yanında 2 günlüğüne özel %15 indirimle 10.62 TL’den de yararlanabilme imkanınız var.

1 6

Her ne kadar Saint and Sinners oynarken eğlenmiş olsak da bazı geliştirilebilir yönleri de yok değil. Öncelikle hem görev hem de karakter animasyonları hantal kalmış. Kimi zaman bir yerden bir yere giderken karakterin yürümesi insanı sıkabiliyor. Öte yandan Karanlık Ortaçağ konseptinin daha çok “Karanlık” kısmına odaklanılması da ayrıyeten bir problem yaratmış. Oyunda her tarafa yayılan ve yoğun olan bir karanlık mevcut (fener, sorunu ne yazık ki çözmüyor) ve bu durum kimi zaman yanınızda kimin olup olmadığını bile görmemenize neden olabiliyor. O yüzden aydınlık tercih edenlere, oyunun ayarlarından değişiklik yapmalarını tavsiye ederiz.

Bunun yanında Günahkar, Azizlere göre ciddi avantajlı durumda zira Katil Görüşü veya Sessiz Adım gibi özelliklerin yanında Azizlerin hiç karakteristik özelliği olmaması oyundaki dengeyi bozuyor. Teknik açıdan ise bazı görevler dışında oyundan ses gelmemesi veya bir müziğin olmaması bize göre tam sürüm için gerekli ayarlardan biri. Ayrıca öldürme animasyonları da zayıf kalmış bizce geliştirilmeli.

3 3

Saint and Sinners her ne kadar erken erişimde olan bir oyun olsa da kendisini oynanabilir kıldı. Bu haliyle oyunun sunduklarını, tam sürüm çıktıktan sonra daha gelişmiş ve detaylandırılmış şekilde görmeyi elbette isteriz. Örneğin oyuna daha fazla haritalar gelebilir ve karakter animasyonları biraz dinamik hale getirilebilir.

Dikkatimizi çeken yönlerden birisi de her oyuncunun farklı karakter sınıflarına sahip olmasıydı. Kasap veya çiftçi gibi birçok sınıfın tam sürümde kendilerine has özelliklere sahip olması, mutlaka oyunun gidişatını değiştirebilir. Bu özelliğin de altının doldurulabileceğini görmek hoşumuza gider.

Belki de en dikkat edilmesi gereken nokta ise oyunda boş bir oda (veya herhangi bir oda) bulunamıyor olması, yani oyuncu sayısı oldukça az. Şayet 4-8 kişilik bir arkadaş grubunuz varsa çok güzel eğlenebileceğiniz ama öbür türlü büyük ihtimalle oynayamayacağınız bir oyun şu anda Saint and Sinners. Potansiyeli olduğunu düşündüğümüz bu oyunun bir şekilde dolması şart.

Geliştirilebilir yönlerine rağmen, MisteRNOOB ekibinin eğlenerek oynadığı bir oyun oldu ve umarız threeW, tam sürüm çıktıktan sonra oyunun boş olması sorununu giderebilirler.

2 4

Oyunun Steam sayfasına dilerseniz bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu makaleyi paylaş
Genel Yayın Yönetmeni
Takip et
İsmim Muratcan Ös. MisteRNOOB'da Genel Yayın Yönetmeni ve Indie divizyonunun lideriyim. Üç seneyi aşkın yazarlıkla uğraşıyorum.
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir