Wild Terra 2: New Lands İncelemesi

Muratcan Ös
Muratcan Ös - Genel Yayın Yönetmeni
5 Dk Okuma Süresi

Wild Terra 2: New Lands İncelemesi

Bu senenin Steam Oyun Festivali bereketli geldi ve beraberinde yüzlerce oyunun bedava şekilde oynanabilen demo versiyonlarını getirdi. Hangi oyun potansiyele sahip, hangi oyunun geleceği parlak ve hangi oyun oynanmaya değer değil derken bu içerik(lerde) de umut verici oyunlara bakacağız. Bu içeriğin konusu ise Wild Terra 2: New Lands.

Genel Bilgi

  • Wild Terra serisinin ikinci oyunu olan New Lands, adından da anlaşılabileceği üzere yeni haritalar ve yeni yerler vadediyor. Indie bir yapım olarak oyun dünyasına giren New Lands, çok kısa zamanda birçok oyuncudan destek alarak bugünlere geldi. Oyun, merkezinde bir hayatta kalma oyunu. Hayatta kalma temasının yanında Aksiyon RPG ve Sandbox türlerinden de barındıran New Lands’in oyuncuyu hemen içine çeken bir yapısı var. Ama bir hayatta kalma oyunu ancak bu kadar detaylandırılabilirdi.

Grafikler

  • Grafikler bakımından çok büyük bir ilerleme var ilk oyuna göre. Rüzgarın çimenleri dalgalandırması ve ateşin yönünü değiştirmesi, sudaki hareketlerinize göre suyun dalgalı hale gelmesi gibi özellikler iyice işlenmiş. Farklı biyomların farklı yerleşim özellikleri mevcut ve özellikle hava olayları çok detaylandırılmış. Güneş ve ayın pozisyonlarının hesaplanmasından tutun da hangi hava şartlarına göre hangi bitkilerin yetiştirilmesi gibi ekstra özellikler de eklenecekmiş (çok şaşırtıcıdır ki demo versiyonunda tarımla alakalı hiçbir şey yok). Kısacası partikül sisteminin geliştirilmesiyle grafikler çok iyi kotarılmış.

tfsdasOyun İçi

  • İlk oyuna girdiğinizde göreceksiniz ki Unity motorunun gücü çok etkili kullanılmış. Craft sisteminin yanında çoğu RPG oyunlarında gördüğümüz ama şahsi görüşüme göre çok risk taşıyan (oyuncuyu kolayca sıkabiliyor, tamamen grinding’e dayalı bir yapı söz konusu) materyal sistemi de sizi karşılayan unsurlardan. Örnek vermek gerekirse resimde gördüğünüz envanterde 3 farklı çeşit taş ve 3 farklı çeşit odun var. Ağaçtan topladığınız veya yerden kazıdığınız taşlar direkt olarak işlenemiyor. Öncelikle odunları kütüğe çevirmeli ve taşları yontmalı, sonrasında ise türlü eşyalar üretme mertebesine erişmelisiniz. Her ne kadar oyun bu yönden karışık gibi gözükse de fazlaca detaya inilmiş; farklı madenler bulabilir, bu madenlerden materyaller üretebilir ve bu materyallerden de barınma unsurları inşa edebilirsiniz. Evinizi inşa ettikten sonra da marangoz tezgahı, örs, tabaklık gibi eşyalar kurarak materyallerinizi buralarda işleyebilirsiniz. Kurduğunuz evi de bu materyallere göre geliştirebilirsiniz.

terra

  • Materyallerin üretimi ise her zaman başarılı olmuyor. Burada ise devreye meslek grupları ve bu meslek gruplarındaki yeteneklerimizin gelişmesi giriyor. Örneğin her odun ve oduna bağlı materyaller ürettiğinizde Lumberjacking (Oduncu) veya Masonry (Duvarcılık) gibi yeteneklerimiz gelişiyor ve bu yeteneklerimiz geliştiğinde de materyal toplama ve üretme olasılığımız artıyor. Bu yetenek sistemi de oldukça detaylı geliştirilmiş nitekim beslenmeden tutun da her silah türündeki yeteneğe kadar türlü türlü durumlar geliştirilebiliyor.

terra2

Bundan Sonrası

  • Demo’da doğduğunuz adada en basit materyaller her daim bulunmaya devam edecek. Yani aslında oyun tamamen grinding’e bağlı olsa da yine de sizi bağlamayı başarıyor. Adaya hakim olduğunuzda ise gemi taslağı üretebilir ve bunu gemiye dönüştürerek farklı kıtalara yelken açabilirsiniz. New Lands, bu yeni kıtaları müjdeliyor zaten. Bu kıtalarda farklı materyaller ve madenler toplayabilir, farklı hayvanlarla karşılaşabilir ve hatta farklı “yaratıklarla” savaşabilirsiniz. Şu ana kadar demo sürümünde bu özellikleri gördük ancak tam sürümle beraber klan kurma ve klanlara üye olma, zindanlar, PVP ve PVE sistemi, turnuvalar, özel günlerde özel içerikler (Yılbaşı, Cadılar Bayramı…) de söz veriliyor.

Wild Terra 2 New Lands incelemesi yazımızı toparlamak gerekirse, bu türün sağlam oyunlarından olacağa benziyor. Geliştirici ekip Juvty Worlds, ilk oyundan çıkardığı hataları iyi tespit etmiş ve ilk oyunun üstüne kendilerini çok geliştirmişler. Seslendirmelerin biraz daha dengeli hale getirilmesi, grafiklerin daha az göz yorucu olması ve karakter özelleştirmesinin daha detaylı olmasıyla (ayrıca karakter grafiklerinin daha iyi olması da bir yön) bu oyun Steam’de “Very Positive” veya “Overwhelmingly Positive” ibarelerini alabilir. Bu sene çıkacak olan Wild Terra 2 erken beta’da olsa da şimdiden deneyin, farklı yerlere yolculuk yapın ve hayatta kalın!

ss 50e1225c62fbd928f65878b005060cf5bd81deda.600x338 1

ss 7004ec07b80da0ae932fa1c621ae37e8dc94368c.600x338

Bu makaleyi paylaş
By Muratcan Ös Genel Yayın Yönetmeni
Takip et
İsmim Muratcan Ös. MisteRNOOB'da Genel Yayın Yönetmeni ve Indie divizyonunun lideriyim. Üç seneyi aşkın yazarlıkla uğraşıyorum.
Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir