AI’ın gelecekte dünyayı ele geçireceğini pek çok kişi söylüyor. Yaygın bir kanı olsa da durum, bu yazıya konu olan yapay zeka için pek mümkün gözükmüyor çünkü kendisi Pokemon Red’i bile bitiremiyor.
ClaudePlaysPokemon, bir geniş dil modeli (GDM) türündeki makine öğrenmesi modeli (yapay zeka modeli) olarak Twitch’de yer alıyor ve AI’ın kendi kendine Pokemon Red’i bitirme serüvenini gösteriyor.
AI ve Pokemon Red?
GDM modelindeki Claude, her kararından önce nasıl düşündüğünü yazıyor ve çıkarımlarına göre bir karara varıyor. Bazen bu kararlar doğru olsa da çoğu zaman kendisini tekrarlayabiliyor veya oyunu bitirmekten uzaklaşabiliyor.
Misty’yi yenip Bill ile konuştuktan sonra Cerulean City’den kaçıp güneye doğru Vermillion’a gitmesi gerekirken Claude, bu yazıyı yazdığım esnada şehirde halen daha kapana kısılmış durumda. Vermillion’a gitmesi için ise bir eve girip çıkmasının ardından sağa doğru ilerlemesi gerekiyor.

Claude, her hareketiyle bilgi dağarcığını genişletiyor veya güncelliyor. Buna göre de kararından ders çıkarıp oyunu bitirmeye bir adım yaklaşmaya çalışıyor. Karar vermek için ise ekran görüntüsü okuyucusu kullanıyor ve bu sayede çevresinde neyin olup olmadığını anlayabiliyor.
Claude, birkaç kez eve girip izleyenleri heyecanlandırmış olsa da bu yazının yayınlandığı zaman esnasında halen daha doğru yolu bulmaya çalışıyordu. Sana inanıyoruz Claude!
Claude’u izlemek için bu Twitch sayfasına gidebilirsiniz.