NVIDIA’nın bulut tabanlı oyun sevisi GeForce Now, ikinci yılını aylık 4,99 $ ‘dan (4,99 £) bugün itibariyle 9,99 $’a (8,99 £) yükselterek kutlamayı seçmiş gibi görünüyor.
Kurucu üyelik (Founders Membership) planına kaydolan mevcut kullanıcılar, orijinal fiyatlandırma planına devam edecek, yani aylık 4,99 $’dan üyeliklerini devam ettirebilecekler. Ancak yeni üyeler ne yazık ki yeni zamlı fiyattan Öncelikli Üyelik (Priority Membership) seçeneğine sahip olabilecek.
NVIDIA, 10 milyon üye sınırına yaklaşırken ek kapasite ve yakında aktif olacak iki yeni veri merkezi ile tüm üyeler için hizmet kalitesini arttırdığını ifade ediyor. Ayrıca önemli oyunlar için hesap bağlama ve yükleme sürelerini yarıya indirecek ön yükleme geliştirmeleri ile kullanıcılar, oyunlara daha hızlı girebilecek. GeForce Now’un şu anda hizmet tarafından desteklenen yaklaşık 800 oyun var. Ortalama olarak haftada 10 yeni oyun ekleniyor ve NVIDIA, bunu yıl sonuna kadar yüzde 50 arttırmayı planlıyor.
Özellikle bizi de bir kenara koyarsak aylık 5 dolardan 10 dolara fırlama, yabancı oyun severler için bile yüksek bir meblağ. Kimi insan GeForce Now dışında bir sürü platforma daha para vermek zorunda ve GeForce Now’un fiyatının NVIDIA için bile yüksek olarak kabul edilen bir değere çıkması, herkesi düşündürüyor. Bulut tabanlı sistemler belli ki günümüzün ve önümüzdeki yılların çekirdeği olacak ama artan fiyatlandırmalar, bizler de dahil çoğu kişiyi “Acaba vereceğim paraya değer mi?” sorusunu sormaya itiyor.

