God of War serisinin şu ana kadarki en başarılı oyunu olan God of War 2018, geçtiğimiz günlerde çıkışının 4. yılını tamamladı. Sony’nin Santa Monica stüdyosunun ustalık eseri işlerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz bu oyunun 4. yıldönümüne özel olarak oyunun yönetmeni Cory Barlog, düşüncelerini ve hislerini aktarmak üzere kamera karşısına geçti. Paylaştığı video içerisinde God of War Ragnarok’a da değinen Barlog’un oyun hakkındaki sözleri oyunun bir ertelenme ile karşı karşıya olup olmadığı hakkında tartışmalara yol açtı.

Serinin 2018’deki Reboot’u, çıkışıyla birlikte oyun dünyasında olağanüstü bir etki yarattı. Öyle ki oyun, The Game Awards 2018’de yılın oyunu seçildi. Ayrıca ödüllerin duyurulması sırasında Kratos’un seslendirmeni Christopher Judge’ın “Read it boy!” cümlesi de oyunun hayranları için gerçekten akılda kalıcı bir sahneydi. Oyunun bu kadar sevilmesi sonucu hem reboot serinin 2. oyunu olacak Ragnarok’un hem de God of War 2018’in PC versiyonu için çalışmalara başlandı. (God of War 2018, 14 Ocak 2022’de PC için çıkışını yaptı.)
Ancak resmi olarak son fragmanı 10 Eylül’de paylaşılan Ragnarok’tan Cory Barlog’un bu tweetine kadar bir duyuru gelmemişti ve videoda Cory Barlog, oyunu bekleyenlere sabırlı olması gerektiklerini çünkü gösteremediği harika şeylerin geleceğini söyledi. Bu da hayran kitlesi tarafından oyunun çıkış tarihinin 2023’e ertelenebileceğinin bir sinyali olarak algılanmaya başladı.
4 years ago, God of War (2018) released! We’re grateful to all of you who joined Kratos and Atreus on their journey, and we’re so proud of the team who worked to bring it to life.
— Santa Monica Studio – God of War Ragnarök (@SonySantaMonica) April 20, 2022
While we’re not ready to share an update about what comes next, here’s a quick message from Cory! pic.twitter.com/Z5PHpKQppY
Peki God of War Ragnarok Ertelenecek Mi?
Oyunun animasyon yönetmeni Bruno Velazquez’e göre oyun ertelenmeyecek. Cory Barlog’un videosuna gelen “Bruno, bu yıl %100 geleceğine dair bize güvence ver.” yorumuna karşılık Velazquez: “Ragnarok bu yıl gelecek.” şeklinde yanıt verdi ve tüm hayran kitlesinin endişesini şimdilik giderdi.
Ragnorok is coming this year.
— Bruno Velazquez 🎮🕹 (@brunovelazquez) April 20, 2022
Ragnarok’un bu yıl içerisinde çıkacak olması her ne kadar serinin hayranlarını sevindirmiş olsa da, stüdyonun ilerleyen safhalarda oyun ile ilgili çeşitli paylaşımlar yaparak oyuna duyulan heyecanı iyi kontrol etmeleri gerekecek. Kısacası oyun dünyasında bir kült haline gelmiş bu oyunun devamı için Sony ve Santa Monica artık zorlu bir döneme giriyorlar ve artık biliyoruz ki Ragnarok’un oyun dünyasına nasıl bir etki bırakacağını görmemiz için en fazla 7 ay gibi bir süre beklememiz gerekecek.