Hitman 3 Bir Önceki Oyuna Göre Üç Kat Fazla Sattı

Hüseyin Oğuz
2 Dk Okuma Süresi

Serinin geliştiricisi IO Interactive, Hitman 3’ün bu zamana kadar en çok satan Ajan 47 oyunu olduğunu duyurdu. Danimarkalı oyun stüdyosu başarı yakalayacaklarını tahmin etse de bu kadarı onları da şaşırtmış gibi. Öyle ki oyun ilk haftasında geliştirme maliyetlerini bile karşılamış.

IOI’nin CEO’su Hakan Abrak,

“Hitman 3 lansmanı çok iyi gitti. (…) Ticari açıdan bakarsak, satışlar önceki oyuna göre % 300 arttı. Karşılaştırma açısından Hitman 3 en iyisi- üçünün derecelendirilmiş oyunu. Bu harika çünkü salgın sırasında yapıldı. Çok minnettarız ve gurur duyuyoruz. “

Stüdyonun gurur duymasının bir diğer sebebi, oyunun Warner Bros. ya da Square Enix gibi büyük yayıncılardan bağımsız bir şekilde çıkış yapması ve Epic Games’e özel olması. Ayrıca oyun yayınlandıktan sadece 2 hafta sonra korsanlar tarafından kırıldı. İnsanların yine de Epic Games’den alışveriş yapması, IO Interactive’in büyük başarısının bir kanıtı.

Hitman 3, Ajan 47’nin son macerası olsa da bir süre daha destek görmeye devam edecek. Ama bu IO Interactive’in boş duracağını anlamına gelmiyor. Stüdyo şimdiden iki yeni projeye başlamış. Bunlardan ilki bir James Bond oyunu olsa da diğerini henüz duyurulmamış yeni bir IP. Eee tabi bu başarının ardından yeni oyunlar için ekibi büyütmek gerekir. Onun için IO Interactive, Barcelona’da üçüncü bir stüdyo açmaya karar vermiş. Umarız çizgilerini bozmadan aynı kalitede oyunlar geliştirirler.

Bu makaleyi paylaş
Takip et
Ben, uykusunda yazan adam henüz daha uyanmadım.
Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir