Birçok geliştirici, eskiden yayınladığı oyunları remake sürüm olarak tekrardan piyasaya sürmek ister. Remake ile birlikte oynanış mekaniklerine cila atılır, grafikler ise bir üst düzeye çıkarılır. Ancak orijinal oyuna her zaman sadık kalınır.
Valve’ın yakın zamanda vermiş olduğu bir karar ise hem bu durumla çelişiyor hem de gülünç bir sekans ortaya koyuyor. Impromptu Games, InFlux isimli kendi oyunlarının remake halini yayınlayamadan Valve’ın engeline takıldı çünkü firmanın dediğine göre “bu iki oyun çok benzerdi.”
here's what "identical" looks like btw pic.twitter.com/PMQfoCIQR1
— Joe Wintergreen (@joewintergreen) August 28, 2024
Valve: “Bu remake olmaz çünkü orijinale benziyor?”
Bildiğiniz üzere bir geliştirici, Steam’de oyun sayfasını açtıktan sonra çıkışa hazırlanabilmesi için firmadan onay alması gerekiyor. Bunun için oyunun sayfası bir inceleme sürecinden geçiyor ve ancak bu kısımdan sonra oyun yayınlanmaya hazır olabiliyor.
Bir topu kontrol ettiğiniz indie 3D platform türündeki InFlux da 11 yılın ardından bu remake kervanına katılıyor. Orijinal oyunun geliştiricisi Impromptu Games, bu sefer Unreal Engine 5 ile inşa edilen remake InFlux Redux’ın sayfasını açıyor.
Geçtiğimiz günlerde ise geliştirici Joe Wintergreen, X üzerinden paylaştığı tweet’de InFlux Redux’ın yayınlanmasına Valve tarafından onay verilmediğini söylüyor. Buna verilen sebep ise Redux’ın (remake oyun) InFlux’a (orijinal oyun) neredeyse tıpatıp benzemesiymiş.
Orijinal oyunun remake sürümü, orijinal yapımla benzerlikler taşıdığı için çıkış tarihi alamıyor. Bunu da gördük…
Redux, “tamamen elden geçirilmiş grafikler, fizik ve oyun kodu” içerse de orijinal oyuna benzer olduğu için halen daha bir çıkış tarihine sahip değil.