Ad image
Mustafa Akman
2 Dk Okuma Süresi

Bethesda Softworks, 1986’da Christopher Weaver tarafından kurulmuş Amerikalı bir video oyunu yayımcısı ve ZeniMax Media’nın bir yan kuruluşu.

Bildiğiniz üzere de bir kaç hafta önce Microsoft’un ZeniMax Media’yı satın aldığı duyurusu yapılmıştı. Ancak son gelen bilgilere göre de Microsoft tam olarak Bethesda’yı almış değil. Görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanmış, şartlar belirlenmiş ancak resmi satış henüz gerçekleşmemiş. Resmi satışın ise 2021 yılı başlarında gerçekleşmesi planlanıyor.

microsoft

Bu durum Xbox patronu Phil Spencer’ın Gamereactor ile gerçekleştirdiği röportaj sonrası ortaya çıktı ve netlik kazandı. Phil Spencer’ın konu ile alakalı açıklaması ise şu şekilde:

ZeniMax’i henüz satın almadık ancak alacağımıza dair niyetimizi daha önceden de belirttik. ZeniMax ile aramızdaki anlaşma şuan da hukuksal yollardan geçmektedir ve şuan da bu yolda herhangi bir sorun göremiyoruz. Sizlere şunu söyleyebilirim ki 2021’in başlarında bu iş hal olmuş olacak.

Toplumun şunları bilmesini istiyorum ki Todd Howard (Bethesda Game Studios’ta yönetmen ve yönetici yapımcı) ve Robert A. Altman (ZeniMax Media’nın kurucu ortağı, Başkanı ve CEO’su) ile geleceğe dönük planlar yapmıyorum. Çünkü satın alım işlemi henüz bitmiş değil, bundan ötürü onlarla alakalı yaptığım her düşünce ve olay yasal suçlara yol açar. Buna hakkım yok. Bundan ötürü şuan da ZeniMax içerisinde dönen olaylar beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor.

Bu makaleyi paylaş
Takip et
Küçüklüğünden bu yana oyunlarla iç içe olan Mustafa, 2020 yılının Nisan ayından bu yana MisteRNOOB.com bünyesinde haberler ve içerikler yazıyor.
Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir