Ülvi Gardaşov
Ülvi Gardaşov - Yazar
1 Dk Okuma Süresi

Son olarak Bethesda gibi büyük bir şirketi bünyesine katan Xbox, yeni bir atılım mı yapıyor? Ortaya çıkan söylentiler göre bunun cevabı evet. Xbox, büyük bir şirketi bünyesine katıyor ve bu satın alınan şirketin Take-Two olduğuna dair söylentiler dolaşıyor.

Sosyal medya üzerinden yayılan bu söylentiler, Xbox’ın Take-Two gibi devasa bir şirketi satın almış olabileceğini işaret ediyor. Ancak alınan bu şirketin Take-Two değil, Ubisoft da olabileceği yönünde, zira Xbox’ın Ubisoft’u satın alacağına dair söylentiler de bir hayli arttı.

Özellikle sektörün içerisinden olan ve zaman zaman oyunlar hakkında “sızıntılar” paylaşan Tom Warren ve XboxEra’dan Nick’in attığı tweet’ler, satın alımın gerçek olduğunu tekrardan doğruluyor.

Görünüşe bakılırsa, ortalıkta bir satın alım var. Ancak her ne kadar söylentiler Take-Two’ya işaret etse de bunun hangi şirket olduğunu tahmin etmek zor. Take-Two’nun Rockstar Games, 2K Games, Private Division gibi dev firmalara sahip olduğunu düşünürsek, bu satın alımın Xbox için oldukça maliyetli olacağını söyleyebiliriz. Bethesda örneğini hatırlayalım, yani Xbox’ın Ubisoft büyüklüğünde bir şirketi satın alınması daha olası gibi.

Satın alımın önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor…

Bu makaleyi paylaş
Takip et
Dünya adlı bu gezegende, kapladığım mekanın hakkını, yazmakla veriyorum.
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir