Ad image
Ad image

Microsoft’un Activision Blizzard’ı Satın Alım Süreci Son Düzlüğe Çıkıyor

Microsoft yakında Activision Blizzard davasına son noktayı koyabilir. Gelişmeler Microsoft'un lehine.

Berke Sönmez
Berke Sönmez - Deputy Editor
2 Dk Okuma Süresi

Bir türlü verilemeyen kararlar erteleme üstüne ertelenen oturumlar insanın canını epey sıkıyor. Bilinmezlik durumu kimi insanı oldukça rahatsız ederken kimisininse hiç umrunda olmuyor. Microsoft‘un Activision Blizzard‘ı satın alma sürecinin gereğinden fazla uzadığını inkar etmek mümkün değil. Üzerinden bir yılı aşkın süre geçen olay artık son düzlüğe çıkmış olabilir.

Activision Blizzard’ın Satın Alım Davasında İbre Microsoft’a Yöneliyor

Yapmış olduğu satın alım süreci baştan sona yetkili kurumlarca denetlenen Microsoft, 1 yılı aşkın süredir Rekabet ve Piyasa kurumu (CMA) ile bağlantı halinde. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlar tarafından araştırılan anlaşma için en son alınan karar  soruşturmasının geçici olarak sonuçlandırılması adına Nisan’a kadar ertelenmesiydi.

Gerekli araştırmaları gerçekleştiren kurumlardan biri olan Reuters‘ın raporuna göreyse devam eden soruşturma sürecinin sonunda Microsoft için yeşil ışık yanacak. Birtakım iddialara göreyse bu süreç CMA’nın oyuncuların zarar görmemesi adına önerdiği çözüm yollarından biri olan Activision Blizzard’a ait herhangi bir varlığın satışını gerçekleştirmeyi gerektirmeyecek.

Rapora göre, CMA gibi katı ve ikna etmesi zor bir kurumu etkilemede Nintendo ve Nvidia ile yapılan anlaşmanın etkisi epey büyük. Firmanın yakın zamanda Nvidia ve Nintendo ile Call of Duty‘yi en az önümüzdeki on yıl boyunca tam içerik ve özellik eşitliği ile platformlarına getirmek için bağlayıcı şartlar üzerinde anlaşmaya varması, gerçekleşen mahkemelerden birinin hemen öncesinde açıklanmıştı.

Avrupa Düzenleyici kurumlarından biri olan Reuters’ın raporları, her ne kadar PlayStation tarafı ile anlaşamamış olsalar da ibrenin artık Microsoft’tan yana olduğunu gösteriyor. Yine de nihai karar için Nisan ayını beklemek en doğru seçenek.

Bu makaleyi paylaş
Deputy Editor
Takip
"Praise The Sun"
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir